Woonstijl: Lifestyle& Landelijk

Droomt u ook van een boerderij met een rieten dak midden in de natuur? Mooi landelijk gelegen met een interieur vol brocante meubels met een verhaal en romantische invloeden. Dat is de woonstijl Lifestyle & Landelijk ten voeten uit. Niet iedereen woont in een boerderij, maar ook in een modern huis kunt een landelijke sfeer in uw interieur aanbrengen. Een aantal tips!

De kenmerken van de woonstijl Lifestyle & Landelijk

In deze woonstijl voert het landelijke karakter vaak de boventoon. Dit zien we terug in het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. De meubels zijn overwegend grof en robuust, want een gladde afwerking past niet in een landelijke stijl. Denk aan een oude Biedermeier kast uit de familie, een robuuste houten tafel met butsen en een antiek bureau met ronde poten. Het kleurenpalet van deze woonstijl bevat veel natuurlijke tinten zoals wit, beige, crème, bruin en grijs, maar ook veel zachte pasteltinten en bloemdessins. In deze woonstijl wordt veel hout en steen gebruikt, maar ook mooie effen stoffen in natuurlijke tinten en materialen zoals wol, linnen en katoen. Een landelijk interieur kan raakvlakken hebben met een meer brocante en romantische stijl. Dat zien we onder meer terug in de accessoires.

Op de muur

Een Lifestyle & Landelijk interieur heeft vaak een rustige basis met elementen die eruit springen, zoals opvallende vloertegels of fleurig behang. De romantische invloeden komen terug in het behang, dat vaak geïnspireerd is op de natuur met vogels, lieflijke bloemen en zachtgroene bladeren. Als u liever geen hele wand wil behangen, kunt u er ook voor kiezen om een houten paneel te voorzien van een mooi dessin. Het geeft een twist aan een interieur en is mooi achter de bank of op een lange wand. Onze collectie van Eijffinger biedt enorm veel keus en bestaat uit behangen met weelderige bloemenpracht tot ingetogen en subtiele dessins. Hieronder ziet u de collectie Bisou van Eijffinger. Matte krijt- en kalkverf geeft een landelijke uitstraling aan een huis. Mooi voor een wand achter uw bed, achter de bank of in de hal. Er zijn ook verven verkrijgbaar met de uitstraling van tadelakt: een fluweelzachte betonlook met een wolkig effect.

Op de vloer

In de woonstijl Lifestyle & Landelijk is de vloer vaak van hout. Denk aan extra brede planken van donker hout met knoesten en oneffenheden. Met zo’n vloer heb je bijna geen meubels nodig om warmte en sfeer aan een huis te geven. Wilt u een vloer die iets gemakkelijker is qua onderhoud, ga dan voor laminaat of Novilon PVC-stroken. Deze vloeren hebben houtnerven en natuurlijk kleurverschil en zijn daardoor bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Vloerkleden doen het ook goed in deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan kleden gemaakt van natuurlijke materialen zoals sisal, jute en wol. Onze merken Desso, Parade en Bonaparte hebben een uitgebreide collectie vloerkleden voor iedere stijl. In een landelijk interieur zien we ook veel vloertegels, zowel met als zonder dessin. Bij bedrijven die oude bouwmaterialen verkopen, kun je met een beetje geluk een oude partij tegels op de kop tikken.

Voor het raam

De Roman Shades vouwgordijnen van Luxaflex® hebben een luxe uitstraling en de zachte, weelderige plooistoffen passen perfect in de woonstijl Lifestyle & Landelijk. In de collectie van ons huismerk NL Label vindt u mooie vouwgordijnen die gunstig zijn geprijsd. Houten luiken zie we ook veel in deze woonstijl. Ze passen goed bij het landelijke karakter van een woning. Heeft uw woning geen luiken of kunt u ze niet vinden in de juiste maat, dan zijn Jasno® shutters een geweldig alternatief. Ze hebben als voordeel dat ze op maat worden gemaakt en dus bijna voor elke raamvorm beschikbaar zijn. De houten lamellen zijn duurzaam en zorgen voor een flinke dosis sfeer.