Ontdek de voordelenvan een pvcvloer

Het is de populairste vloer die we verkopen. De pvc vloer, en dat is niet vreemd. Als je alle voordelen van pvc op een rijtje zet is het een ideale vloer voor vrijwel elke woonsituatie en ruimte in huis. Lees je mee?

1. pvc is mooi

‘Het oog wil ook wat.’ Natuurlijk wil je een vloer die er mooi uit ziet. Dat zit met pvc wel goed. De prints van pvc vloeren zijn niet van echt te onderscheiden. Of je nu gaat voor een hout of steen-look, iedere strook of tegel is uniek en heeft een realistische structuur waardoor de vloer er niet alleen uitziet als hout of steen, maar ook nog eens zo voelt.

2. pvc is stil


Op het eerste gezicht lijkt het alsof je een mooie houten parketvloer hebt liggen, maar er is toch iets dat je pvc vloer verraadt, namelijk: het geluid. Eén van de voordelen van pvc vloeren is dat de vloer geluiddempend is, daardoor worden loop- en contactgeluiden tot een minimum beperkt

3. pvc is geschikt voor vloerverwarming

Een pvc vloer voelt van zichzelf al warm aan. Dit komt doordat het materiaal van de vloer de kamertemperatuur aanneemt. Ideaal als je graag op blote voeten loopt. En om het nog warmer te maken is pvc ook nog eens geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Lees hier meer over vloerverwarming.

4. pvc is duurzaam

Pvc vloeren hebben een super sterke toplaag, hierdoor gaan de vloeren lang mee. De sterke toplaag is slijt- en krasvast waardoor hij niet snel beschadigt. Dat is niet alleen fijn voor je gemoedsrust, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast is de vloer ook nog eens gemakkelijk in onderhoud: een jaarlijkse behandeling met een speciale pvc vloer-cleanser en zo af en toe de dweil erover is genoeg.

5. pvc is ook geschikt voor vochtige ruimtes

Enthousiast geworden over pvc, maar ben je op zoek naar een vloer voor in de badkamer of keuken? Geen probleem! Pvc vloeren zijn namelijk ook uitstekend toe te passen in deze vochtige ruimtes. Omdat er geen hout in de vloer zit zal deze niet kromtrekken wanneer deze in aanraking komt met water. Een bijkomend voordeel van pvc in deze ruimtes is dat de vloer niet glad zal worden, hiermee voorkom je slipgevaar.

Enthousiast geraakt over de voordelen van een pvc vloer? Kom langs in onze winkel om de pvc vloeren te bekijken én voelen. Wil je daarnaast ook passend interieuradvies? Maak dan alvast een afspraak. Dan houden we rekening met je komst!