Tips bijde aanschafvan PVC

Wanneer je denkt over het aanschaffen van een PVC-vloer, zijn er verschillende punten waar je rekening mee dient te houden. Deze kan je onderverdelen over 3 verschillende onderwerpen, namelijk praktisch, technisch en design. Per onderwerp lichten we de belangrijkste punten toe om rekening mee te houden zodat jij de perfecte vloer vindt. Liever eerst nog vanaf de bank oriënteren? Lees onze blog over de voordelen van PVC-vloeren.

Praktisch

Een eerste punt dat concreet moet worden is de ruimte waarin de vloer gelegd wordt. Want gaat het om de slaapkamer waar je alleen met sokken of blote voeten loopt, dan worden er andere eisen aan een vloer gesteld dan wanneer deze in de woonkamer of keuken ligt. Of misschien wel in de badkamer. Gaat de vloer intensief gebruikt worden dan is een dikkere toplaag belangrijk, zodat deze niet snel zal slijten.

Ten tweede is er de keuze om de vloer zelf te leggen, of om deze te laten leggen. Voor een zo strak mogelijk eindresultaat is het aan te raden om de vloer te laten leggen. Wij zijn expert op het gebied van het leggen van vloeren. Gestoei met lastige hoekjes? Dat is voor ons geen enkel probleem.

Technisch

Op het eerste oog zie je het niet, maar het is zeker belangrijk; een stabilisatielaag. Ook wel glasvlieslaag genoemd. Deze zorgt ervoor dat de plank niet kan gaan werken. Het zou volledig afbreuk doen aan je mooie vloer als deze krom trekt.

Iedere ondergrond (beton, hout, tegels) heeft een ander effect op je PVC-vloer, dat is dus zeker ook een belangrijk punt om mee te nemen bij de aanschaf. Laat je hierover goed adviseren!

Design

Voor jou misschien het meest belangrijke aan de vloer is hoe hij eruit ziet. Om hierin de beste keuze te maken is het aan te raden om een kleurstaal mee naar huis te nemen. Zo zie je wat de lichtinval bij jou thuis doet met de kleur en het dessin van de vloer.

Of het nu hout, steen, of beton is, een dessin komt het best tot zijn recht als het reliëf van de vloer ermee gelijk loopt. Dit wil zeggen dat waar er een knoest in het hout zit, dat je die ook voelt. Dit maakt dat de vloer er extra natuurgetrouw uit ziet. Voor deze natuurgetrouwe uitstraling is het ook belangrijk om te kiezen voor een vloer waarbij er zo min mogelijk dezelfde stroken gebruikt worden.

Vloerenadvies

Voor het meest volledige en persoonlijke advies ben je bij ons aan het juiste adres. Wanneer je twijfelt over het dessin, of moeite hebt met het vinden van een vloer voor in een bijzondere ruimte, wij hebben een oplossing. Maak een afspraak of kom langs!