Moodboard vande maandaugustus

Deze maand werden we geïnspireerd door aquakleuren en alle bijbehorende tinten zoals turquoise en teal. De aantrekkingskracht van aquatinten zit in zijn mysterieuze natuur en in de vele plaatsen waar deze is terug te vinden. Denk aan de zee en aan de lucht, maar ook aan prachtige edelstenen. Het is een kleurengroep die positiviteit uitstraalt, of je nou gebruik maakt van lichte en transparante tinten, of juist rijke en diepe tinten. Al deze kleurtonen hebben een positief effect op je humeur. Genoeg redenen om enthousiast te worden van het moodboard van deze maand!

Een aqua-kleurenpalet

De zwarte en grijze metallic-tinten zijn de basiskleuren van deze look. De blauwgrijzige metallic tint in de gordijnstof “Lines” van Kobe staat mooi in balans met neutrale en zwarte kleuren. Met de bank trek je de aandacht wanneer je kiest voor een diepe aquakleur, en dit effect wordt nog meer versterkt wanneer je kiest voor een zachte verlours variant. Een mix&match van neutrale tinten en aquatinten in de kussens brengt het kleurenpalet samen tot een geheel. De donkere aquakleuren geven een verfijnde en chique sfeer aan de kamer, verschillende gradaties in blauw, groen of geel geven de ruimte een kalme en gebalanceerde sfeer mee.

Ga je voor meerdere tinten van dezelfde kleur? Dan creëer je een ton-sur-ton look! Hierover lees je alles in onze vorige blog.

Styling tips voor een interieur met aquatinten

  • Wil je aquakleuren gaan gebruiken in je interieur? Dan raden we je aan om eerst een moodboard te maken. Hiervoor kan je onze inspiratie app gebruiken! Welke kleurencombinatie heb je in gedachte? Omdat aqua een veelzijdige kleur is, kan het verschillende effecten hebben op de totale look van je interieur.
  • Het aanbrengen van aquakleuren op de muur is een trend. Gebruik het in een deel van je woonkamer, keuken of zelfs in de badkamer.
  • Grijs en aqua zijn een goede combinatie in je interieur, de kleuren vullen elkaar goed aan. Dus heb je al grijs? Dan is dit moodboard makkelijk te implementeren in jouw interieur.
  • Wanneer je aqua gebruikt in je meubelstof, zorg er dan voor dat de rest van de kamer niet te druk is. Laat de kleur terugkomen in je accessoires of in kleine details.
  • Veloursstoffen en chenille stoffen versterken de diepte van de aquakleuren in je meubelstof. Wanneer je liever een neutrale kleur kiest voor je meubelstof, kan je grijze of natuurlijke aardetinten gebruiken. Deze gaan goed samen met aquakleuren.

Wij zijn de expert op het gebied van styling en we helpen je graag met advies en inspiratie! Kom met jouw moodboard naar de winkel of maak een afspraak en we komen bij jou thuis langs om samen tot het beste resultaat te komen.

Voor meer inspiratie bezoek je onze Pinterestpagina met inspiratie voor elke woonstijl!