Moodboard van de maandnovember: Klassiek in eennieuw jasje

Deze maand is het moodboard van de maand geïnspireerd op ‘New Classics’. De klassieke stijl is momenteel een revolutie aan het ondergaan. Zowel in de modewereld als in de interieurwereld worden klassieke stukken heruitgevonden. Traditionele stijlen worden hervormd door persoonlijke invloeden met creatieve combinaties van verschillende stoffen, meubels en accessoires. Hierdoor geef je een nieuwe look aan een klassieke stijl!

Spelen met klassieke en moderne elementen

Wanneer je ervoor kiest om je eigentijdse stoel te bekleden met een klassieke stof, kan je alsnog gaan voor bijvoorbeeld een trendy denimkleur. Op deze manier heb je een unieke mix van klassiek en nieuw. Wanneer je wel kiest voor een klassieke print op je meubels, zorg er dan voor dat je er met een minimalistische styling een stijlvol geheel van maakt.

Een klassiek kleurenpalet in een nieuw jasje

In het moodboard van deze maand wordt gebruik gemaakt van rijke kleuren. Diepe en klassieke tinten van rood, blauw, groen, goud en zwart. Juweelachtige tinten als smaragd, rabijn, kobalt en topaas geven een intense diepte aan stoffen. Ook een denimkleur komt nog steeds terug. Deze trend houdt al lange tijd stand en ontwikkelt zich in dit moodboard weer door.

'New Classic' styling tips:

  • Architectonische details zoals sierlijsten en ornamenten op de muur en het plafond geven een originele en klassieke stijl aan de ruimte. Heb je dit niet? Kies dan bijvoorbeeld voor klassieke gordijnen. In combinatie met moderne items zet je de sfeer van dit moodboard perfect neer.
  • Houd de decoratie minimalistisch en voeg wat ‘drama’ juist toe door gebruik van kleuren en materialen.
  • Een goede match met dit interieur zijn glazen vazen, grote lijsten met foto’s, kunst, glimmende materialen, sierkussens en (een) tapijt.
  • Wij helpen je graag bij het vinden van de producten die het best bij jou en je interieur passen. Maak een afspraak!

Past dit moodboard helemaal binnen jouw stijl? Dan ben is Stijlvol & Klassiek waarschijnlijk jouw woonstijl. Maak je eigen moodboard om inspiratie op te doen, of kom naar de woonwinkel voor persoonlijk en vrijblijvend advies!