De voordelen vanlaminaat op eenrij

U wilt een nieuwe vloer, maar twijfelt nog of u voor laminaat gaat of toch een ander type vloer. Laminaat is een goed(koop) alternatief voor parket, verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en dessins, gemakkelijk schoon te maken en vandaag de dag nauwelijks nog van parket te onderscheiden. Vindt u laminaat te kil in huis? Met een vloerkleed voegt u snel meer warmte en sfeer toe. De voordelen van laminaat op een rij!

De keuze is reuze

De vloer is zeer bepalend voor de sfeer die u in huis wilt uitstralen. Ga bij de keuze voor een nieuwe vloer dan ook zeker niet over een nacht ijs. Laat u goed informeren en bekijk de verschillende collecties in onze winkel. Laminaat is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, dessins en structuren. Dankzij ver gevorderde druktechnieken is de toplaag van veel laminaatvloeren bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. U kunt zelfs kiezen voor een toplaag met voelbare structuur. Wat uw woonstijl ook is, er altijd wel een passende laminaatvloer te vinden.

Prijs- en kwaliteitverhouding

Een van de voordelen van laminaat is dat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, zeker op de lange termijn. Laminaatvloeren gaan vaak wel 25 jaar mee zonder dat een uitgebreide onderhoudsbeurt nodig is. Uiteraard zit er in laminaat veel verschil. Hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit. Een laminaatvloer met een dikke toplaag is in veel gevallen zelfs geschikt voor commercieel gebruik.

Makkelijk in onderhoud

Wilt u een vloer die makkelijk in onderhoud is? Dan is laminaat een echte aanrader. U houdt uw vloer het langst mooi door vuil en stof dagelijks te verwijderen met een wisser of stofzuiger. Daarnaast volstaat het om de vloer eens in de maand te dweilen met laminaatreiniger. Heeft u zware meubels op de vloer staan, gebruik dan altijd vilten doppen om beschadiging te voorkomen. Ook helpt bijvoorbeeld een inloopmat om het meeste vuil al tegen te houden.

Zelf leggen

Van alle vloeren is laminaat misschien nog wel het makkelijkst zelf te leggen is. Zorg altijd dat de eerste plank echt recht ligt, dit is immers het vertrekpunt voor de rest van de vloer. En heel belangrijk: bezuinig nooit op de ondervloer. Een goede ondervloer bepaalt mede hoe lang u plezier heeft van uw vloer! En gaat u verhuizen, dan neemt u de vloer gewoon mee naar de nieuwe woning.

Nadelen

Naast voordelen, heeft laminaat ook een aantal nadelen. We zetten de drie bekendste voor je op een rij.
1. Geluidshinder, een laminaatvloer zorgt sneller voor geluidsoverlast. Maar bij toepassing van een goede ondervloer is dit nadeel te verwaarlozen.
2. Laminaat voelt in tegenstelling tot veel andere vloeren minder warm en harder aan.
3. Heb je eenmaal een kras of beschadiging op je laminaatvloer, dan zijn deze vaak lastig te herstellen.

Meubels opslaan

Als u een nieuwe vloer gaat (of laat) leggen, is het essentieel dat de ruimte leeg is. Ziet u dit zelf niet zo zitten? Dan kunnen wij er natuurlijk voor zorgen dat uw meubels tijdelijk worden opgeslagen. Onze stoffeerders proberen er altijd voor te zorgen dat u vaak binnen een dag al kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Interieuradvies

Ziet u door de bomen het bos niet meer en kunt u wel wat advies gebruiken bij het kiezen van een nieuwe vloer? Maak een afspraak voor gratis interieuradvies of kom langs in de winkel.